Hoe maak ik een organische ballonnenboog, -slinger of -wolk?

Het is de trend om een feestelijke balloncreatie te hebben, dé blikvanger op een feest. 

Er zijn dan ook prachtige en makkelijke ballonnenbogen sets te koop. In deze sets zitten alle benodigdheden om een geweldige ballonnenboog te maken. 

Zijn deze sets niet in de door jou gewenste kleur, het goede formaat of niet in het juiste thema dan is er de optie om zelf een prachtige balloncreatie te maken. 

Wat heb je nodig:

      Voor een slinger van zo’n 3,5 mrt heb je ongeveer 70 ballonnen nodig. Bereken zelf  hoeveel je denkt nodig te hebben. 


Volg de volgende stappen:

  1. Maak de ballonstrip stevig vast op de plaats waar je de boog / slinger wil hebben. Dit kan bijvoorbeeld aan de gordijnrails,     rondom het deurkozijn met punaises of spijkertjes of buiten aan de regenpijp. 
  2. Pomp een heleboel ballonnen op in diverse formaten. Met de standaard maat van 30 cm kun je natuurlijk variëren tot hoe ver je ze op pompt. Echter blaas ze niet te hard op zodat ze minder snel kapot knallen.       
  3. Maak de ballonnen vast aan de ballonstrip door de knoop van de ballon door het gaatje in de ballonstrip te trekken. Begin    met de grotere ballonnen. Verdeel deze over de ballonstrip. Vul de slinger nu verder met de ballonnen en varieer in kleur en maat. 
  4. Vul nu de gaten op met de kleinere ballonnen. Maak deze met de lijmstippen vast aan de grotere ballonnen. Let ook hier op de kleur verdeling.
  5. Tenslotte voeg je desgewenst hier en daar wat decoratie zoals takken, bladeren of bloemen toe. Ook deze bevestig je makkelijk met de lijmstippen.  

Maak je creatie zo groot en breed als past op de door jou gewenste plaats. Neem de tijd om het te maken en gebruik een goede ballonnenpomp. Kijk af en toe van een afstandje, dan zie je waar er gaten vallen die je nog op moet vullen of waar een kleur moet worden toegevoegd. 

Gegarandeerd dat jij een prachtige eye catcher creëert.

Succes!