Tips voor een kinderfeestje tijdens corona.

Is jouw kindje binnenkort jarig en wil hij of zij graag een feestje geven? Als ouder stel je jezelf een aantal vragen. Is het nu wel verantwoordelijk om een kinderfeestje te organiseren tijdens corona? Wat zijn precies de regels waar je je aan moet houden? 

 

Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt er geen maximaal aantal kinderen die je thuis mag uitnodigen. Toch is het aan te raden de groep minimaal te houden en geen grote groepen kinderen uit te nodigen op een kinderfeestje. Ga er verantwoordelijk en verstandig mee om. Bedenk waar jij je goed bij voelt en maak ook duidelijke afspraken met de ouders van andere kinderen. Hierbij een aantal tips die je mee kunt nemen bij het organiseren van een kinderfeestje. 

 

  • Plan zoveel mogelijk buiten. Buiten is er veel meer ventilatie. Stel dat iemand niest of hoest, dan vervliegt het sneller. Probeer zoveel mogelijk intensief lichamelijk contact te vermijden. Heb je wel een feestje binnenshuis? Zorg er dan voor dat er een raam openstaat, om de ruimte genoeg te ventileren. Er zijn genoeg thema's voor feestjes die hiervoor te gebruiken zijn. 
  • Zorg dat de volwassenen op het feestje een mondmasker dragen. Tussen de volwassenen moet ook altijd 1,5 meter afstand worden gehouden. 
  • Schrijf op de bekers van de kinderen hun naam. Hierdoor vermijd je dat de kinderen elkaar besmetten door uit elkaars beker te drinken. 
  • Vraag de ouders van de kinderen buiten te blijven als ze hun kinderen komen afzetten of ophalen. Zo vermijd je de situatie dat er toch veel volwassenen binnen in huis zijn. Zorg dat ze niet te veel blijven plakken en dat er altijd 1,5 meter afstand gehouden wordt. 
  • Zorg voor goede hygiëne bij logeren. Organiseer je een slaapfeestje? Kinderen mogen bij elkaar op de kamer slapen. Zorg ervoor dat er gedoucht wordt voor het slapen en dat iedereen haar of zijn eigen slaapspullen meeneemt zoals een luchtbed, kussen en een slaapzak. 
  • Maak duidelijke afspraken over thuisblijven bij klachten. Bespreek met de andere ouders dat als een kind verkoudheidsklachten of meer dan 38 graden koorts heeft, hij of zij niet naar het feestje mag gaan. 
  • Plan ieder uur een handenwaspauze in. Zorg dat de kinderen regelmatig de handen wassen. Zeker tijdens het spelen met hetzelfde speelgoed, is dit erg belangrijk. 

 

Zo is het geven van een kinderfeestje geen probleem en kunnen de feestgangers naar hartelust genieten van een geweldig feest